Lumo Finland eläinkokeettoman kosmetiikan listalle

Lumo Finland eläinkokeettoman kosmetiikan listalle

Eläinkokeettoman kosmetiikan listaSuomalaiselle Lumo Finland Oy:lle on myönnetty kansainvälinen eläinkokeettoman kosmetiikan Leaping Bunny -merkki.

Lumo Finland Oy on suomalainen kampaamoalan yritys, joka valmistaa vegaanisia hiustenhoitotuotteita luontoa ja ympäristöä kunnioittaen. Nyt Lumo on päässyt myös eläinkokeettoman kosmetiikan listalle, jota Suomessa ylläpitää Animalia.

Lumo Finland Oy:sta kerrotaan, että listalle hakeminen oli heille itsestäänselvyys. Eläinkokeettomuus on yritykselle tärkeä asia, eikä eläinkokeiden käyttö ole enää nykypäivänä perusteltua.

Lumo Finland Oy valmistaa Hair Balance -tuotesarjaa, johon kuuluu erilaisia sampoita ja hoitoaineita. Tuotteissa käytetään luonnosta saatavia tehoaineita, kuten koivusokeria, aloe veraa sekä mustaherukan siemenöljyä.

”Lumo Finland liittyi yhä kasvavaan joukkoon suomalaisia ja kansainvälisiä kosmetiikkamerkkejä, jotka haluavat sitoutua eläinkokeettomuuteen. Eläinkokeista luopuneet kosmetiikkayritykset käyttävät vain sellaisia raaka-aineita, joiden turvallisuus tunnetaan esimerkiksi pitkäaikaisen käytön perustella. Myös esimerkiksi tietokoneanalyysien ja soluviljelmien keinoin voidaan tehdä eläinkokeetonta tutkimusta”, eläinsuojeluasiantuntija Laura Uotila Animaliasta sanoo.

Eläinkokeettoman kosmetiikan lista ja Leaping Bunny -merkki
Eläinkokeettomat tuotteet tunnistaa Leaping Bunny -logosta.

Animalia ylläpitää yhdessä eurooppalaisten ja amerikkalaisten eläinsuojelujärjestöjen kanssa kansainvälistä standardia eläinkokeettomalle kosmetiikalle ja kodinkemikaaleille. Standardiin sitoutuneiden yritysten koko tuotantoprosessi valvotaan ulkopuolisen auditointiyrityksen taholta niin, että eläinkokeettomuus varmistuu sekä ainesosien että lopputuotteiden osalta. Standardi on ainutlaatuinen ja ainoa, jonka noudattamista valvotaan.

Kosmetiikkadirektiivi kieltää kosmetiikan eläinkokeet sekä eläinkokeilla testatun kosmetiikan myynnin EU:n jäsenmaissa. Kiellon valvonta on kuitenkin puutteellista EU-alueelle tulevien tuotteiden tarkastusten osalta. Siksi eläinkokeettoman kosmetiikan listaa tarvitaan yhä.

Lue lisää eläinkokeettoman kosmetiikan listasta.

Lisätiedot

Laura Uotila
eläinsuojeluasiantuntija
Animalia
puh. 050 543 9601
laura.uotila(at)animalia.fi

Lumo Finland Oy
http://lumofinland.fi/