Kasvissyöjien määrä noussut selvästi

Kasvissyöjien määrä noussut selvästi

Kauppojen hyllyillä on erilaisten kasvisruokien tarjonta kasvanut huimasti lyhyessä ajassa. Tarjonnan lisääntyminen ei ole ihme, sillä samaan aikaan kokonaan lihan pois ruokavaliostaan jättäneiden suomalaisten määrä on noussut useilla prosenteilla. Tällä hetkellä seitsemän prosenttia suomalaisista ilmoittaa, ettei syö lihaa lainkaan. Viisi vuotta sitten osuus oli neljä prosenttia.

Tämä tarkoittaa lähes 170 000 ihmistä lisää, jotka eivät enää syö lihaa. Kun mukaan lasketaan ihmiset, jotka ilmoittavat syövänsä lihaa kerran viikossa tai harvemmin, nousee lihaa vähän tai ei ollenkaan syövien osuus suomalaisista 21 prosenttiin – lähes 1,2 miljoonaan ihmiseen. Kaikkiaan 22 prosenttia kyselyyn vastanneista sanoi vähentäneensä lihansyöntiään. Vähentäneiden määrä oli kasvanut kuusi prosenttiyksikköä vuodessa.

Ei siis ole ihme, että kasvisruokamarkkinoilla kuhisee ja yritys toisensa perään satsaa vegaanisiin uutuustuotteisiin. Eikä yllätä, että kansainvälisissäkin medioissa puhutaan alkaneesta vuodesta veganismin vuotena. Ja mitä helpommin saatavilla ja houkuttelevampia vaihtoehtoja on tarjolla, sitä herkemmin ihmiset tarttuvat kasvisvaihtoehtoon.

Tutkimuksen toteutti Kantar TNS Agri Oy lokakuussa 2018.

 

Vinkki: Ihanan helppoa kasvisruokaa!

Jos kaipaat apua vegaanisten arkiruokien suunnitteluun ja kokkailuun, Animalian kautta voi ostaa Ihanan helppoa kasvisruokaa -kurssin. Sen tavoitteena on tarjota mahdollisimman helppo tie herkullisen ja täyttävän kasvisruoan pariin. Verkkokurssilla opit erilaisten kasviproteiinien käytön, kasvisruokien maustamisen salan sekä niksit kokkailun nopeuttamiseen.

Kurssin hankkimalla tuet myös työtä eläinten oikeuksien puolesta, sillä kurssin tuotoista 70 % ohjataan Animalian työhön. Osta kurssi Animalian sivulta!