Eläinlaki-vetoomus luovutettiin eduskunnalle

Eläinlaki-vetoomus luovutettiin eduskunnalle

Animalian ja SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liiton 139 000 nimeä kerännyt Eläinlaki-vetoomus luovutettiin eduskunnalle keskiviikkona 17.10.2018.

Vetoomuksen allekirjoituksineen vastaanottivat eduskunnan eläinsuojeluryhmän puheenjohtaja Ritva Elomaa (ps.) ja maa- ja metsätalousvaliokunnan puheenjohtaja Anne Kalmari (kesk.).

Animalian toiminnanjohtaja Mai Kivelä ja SEY:n toiminnanjohtaja Kati Pulli korostivat, että vetoomuksen allekirjoittaneet 139 000 henkilöä haluavat Suomeen kunnianhimoisen lain, joka parantaa eläinten oloja nykyisestä.

“Vetoomuksen kaikki vaatimukset toteutuvat jo jossain päin maailmaa. Koska parannukset esimerkiksi lajityypillisen käyttäytymisen mahdollistamisen suhteen ovat käytössä naapurimaissa, ovat ne mahdollisia myös Suomessa. Ruotsin, Norjan ja Tanskan eläinsuojelulait ovat jo pidemmällä kuin meidän, vaikka niitä vertaisi Suomen hallituksen juuri tekemään lakiesitykseen”, sanoi Kivelä.

”Vetoomuksen tavoitteena on saada Suomeen maailman paras eläinsuojelulaki. Olemme saaneet 139 000 allekirjoitusta puoltamaan tätä. Toivomme kovasti, että eduskunta ja valiokunta huomioivat laajan tuen tälle asialle”, Pulli sanoi.

Myös Ritva Elomaa puolsi näkemystä siitä, että tällaisenaan esityksestä puuttuu kunnianhimoa ja se on tehtävä eläinten kannalta vieläkin paremmaksi.

“Lakiin tulossa olevat uudistuksen jäävät monelta kohdin vajaiksi. Tähän eläinsuojeluryhmä tulee ottamaan kantaa. Laki ei ole vielä voimassa ja vielä on mahdollisuus parannuksiin valiokunnassa ja eläinsuojeluryhmässä”, Elomaa sanoi.

Eläinlaki-vetoomuksen luovutus tapahtuu samaan aikaan, kun eläinlain esitys on valiokuntakäsittelyssä. Lakiin on edelleen mahdollista tehdä merkittäviä muutoksia, joita vetoomuksessa listataan. Animalia ja SEY jatkavat vaikuttamistyötä tukijoidensa avulla.

(Katso lisää kuvia luovutuspäivästä alta.)

Mitä voit tehdä?

Ota yhteyttä kansanedustajiin ja pyydä heitä vaatimaan kunnianhimoisempaa lakia. Eläimet ansaitsevat parempaa. Kansanedustajien osoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)eduskunta.fi. Kaikki kansanedustajat ovat listattuina eduskunnan sivuilla.

Lahjoita eläinoikeustyölle nyt. Tee lahjoitus helposti verkossa. Eläimet ansaitsevat kunnianhimoisen lain suojakseen, ja lahjoituksesi avulla varmistat, että voimme jatkaa sinnikästä työtämme.

Teksti: Annu Piensoho, kuvat: Teppo Lahti

SEYn Kati Pulli ja Animalian Mai Kivelä Animalian toimistolla lähdössä Eläinlaki-vetoomuksen luovutustilaisuuteen. Kuva: Teppo Lahti.
Matkalla eduskuntaan. Animalian Veikka Lahtinen, Annu Piensoho, Mai Kivelä sekä SEYn Kati Pulli. Kuva: Teppo Lahti.
139 000 nimeä, kiitos! Kuva: Teppo Lahti.

 

Eläinlaki-vetoomus luovutetaan eduskunnan eläinsuojeluryhmän puheenjohtaja Rita Elomaalle sekä maa- ja metsätalousvaliokunnan Anne Kalmarille. Kuva: Teppo Lahti.