Eläinkokeettoman kosmetiikan listalle hyväksyttiin suomalainen Naviter Oy

Eläinkokeettoman kosmetiikan listalle hyväksyttiin suomalainen Naviter Oy

EPP tyrnioljy2Helsinkiläinen perheyritys Naviter Oy on uusin lisäys Animalian ylläpitämälle eläinkokeettoman kosmetiikan listalle.

”Halusimme eläinkokeettoman kosmetiikan listalle, koska koemme sen tärkeäksi osaksi brändiämme luonnollisuuden ja ekologisuuden rinnalla. Olemme kestävän kehityksen kosmetiikkabrändi, ja eläinkokeettomuus on iso osa tätä. Haluamme, että tuotteemme ovat ympäristö- ja eläinystävällisiä. Kansainvälisesti arvostettu Leaping Bunny -merkki on tärkeä meille sekä asiakkaillemme”, kertoo Naviter Oy:n tuotekehityskemisti Jaana Ailus.

Naviterille on tärkeää, että sen tuotteita voi käyttää turvallisin mielin. Ailuksen mukaan siihen ei tarvita eläinkokeita.

”Kosmetiikan eläinkokeet ovat täysin turhia. Raaka-aineiden valitseminen sen perusteella, että niitä ei ole testattu eläinkokein, on tärkeä osa työtämme. Vaikka EU-lainsäädäntö kieltääkin kosmetiikan raaka-aineiden eläinkokeet, olisi hyvin helppoa ja halpaa käyttää raaka-aineita, jotka tulevat EU:n ulkopuolelta, missä eläinkokeet vielä sallitaan. Emme halua kulkea tätä epäeettistä polkua, ja siksi on suuri kunnia, että meidät on hyväksytty kansainväliseen eläinkokeettoman kosmetiikan standardiin”, Ailus sanoo.

Naviter kehittää innovatiivisia ihon- ja hiustenhoitotuotteita ja on erikoistunut ammatti-, luonnon- ja medikaaliseen kosmetiikkaan sekä herkän ihon tuotteisiin. Naviterin tuotemerkkejä ovat BTB13 ja EkoPharma ja lisäksi se valmistaa kustomoitua kosmetiikkaa.

Eläinkokeista luopuneet kosmetiikkayritykset käyttävät vain sellaisia raaka-aineita, joiden turvallisuus tunnetaan esimerkiksi pitkäaikaisen käytön perustella. Myös tietokoneanalyysien ja soluviljelmien keinoin voidaan tehdä eläinkokeetonta tutkimusta.

”On todella hienoa, että jälleen yksi suomalainen yritys halusi avata toimintansa riippumattomalle auditoinnille ja siten todistaa toimintansa olevan varmasti eläinkokeetonta. Eläinkokeettomuus on isolle osalle kuluttajista tärkeä valintakriteeri ostopäätöksiä tehtäessä”, eläinsuojeluasiantuntija Laura Uotila Animaliasta kertoo.

Animalia ylläpitää yhdessä eurooppalaisten ja amerikkalaisten eläinsuojelujärjestöjen kanssa kansainvälistä standardia eläinkokeettomalle kosmetiikalle ja kodinkemikaaleille. Standardiin sitoutuneiden yritysten koko tuotantoprosessi valvotaan ulkopuolisen auditointiyrityksen taholta niin, että eläinkokeettomuus varmistuu sekä ainesosien että lopputuotteiden osalta.

Kosmetiikkadirektiivi kieltää kosmetiikan eläinkokeet sekä eläinkokeilla testatun kosmetiikan myynnin EU:n jäsenmaissa. Kiellon valvonta on kuitenkin puutteellista EU-alueelle tulevien tuotteiden tarkastusten osalta. Siksi eläinkokeettoman kosmetiikan listaa tarvitaan yhä.

Eläinkokeettoman kosmetiikan lista

Lisätietoa:

Jaana Ailus
tuotekehityskemisti
Naviter Oy
puh. 050 400 8941
jaana.ailus(at)naviter.fi

Laura Uotila
Eläinsuojeluasiantuntija
Animalia
puh. 050 543 9601
laura.uotila(at)animalia.fi