Animalian Mai Kivelä Linnan juhliin – upea kettulaukku lähettää ajankohtaisen viestin

Animalian Mai Kivelä Linnan juhliin – upea kettulaukku lähettää ajankohtaisen viestin

Animalian toiminnanjohtaja Mai Kivelä osallistuu itsenäisyyspäivän juhlavastaanottoon Presidentinlinnassa. Kivelä pukeutuu Paula Malleuksen suunnittelemaan asuun, joka on ommeltu kierrätetyistä t-paidoista ja farkuista.

Pukukokonaisuus on tehty ilman eläinperäisiä materiaaleja ja on siten vegaaninen. Puvun viimeistelee upea ketun hahmoa mukaileva laukku, joka myös symboloi Kivelälle ajankohtaista asiaa.

”Taloustutkimuksen tuoreen kyselyn mukaan 69 % suomalaisista vastustaa nykymuotoista turkistarhausta. Tämä laukku muistuttaa meitä turkistarhoilla elävistä ketuista ja on kannanotto kaikkien turkiseläinten puolesta. Muodin tulevaisuus on turkiton”, Kivelä kertoo.

Kivelän puku on osa Paula Malleuksen MEM-merkin ENDURE-mallistoa, joka viestii biodiversiteetin tärkeydestä. Turkittomuuden lisäksi ympäristöarvojen kunnioittaminen oli pukuvalinnassa ehdottoman tärkeää.

”Animalialle ilmastonmuutos ja teollinen eläintuotanto ovat saman kolikon eri puolia. Suomen on radikaalisti vähennettävä päästöjään ja samalla kohdeltava eläimiä paremmin”, Kivelä sanoo.

Kivelä pitää tärkeänä, että eläinten oikeudet näkyvät myös Linnan juhlissa. Presidentti Sauli Niinistö on ilmoittanut syövänsä lihaa vain kerran viikossa, ja rouva Jenni Haukio tunnetaan pitkäaikaisesta vaikuttamistyöstään eläinten hyväksi.

”Kutsu Linnaan on hieno tunnustus Animalian työlle eläinten hyväksi, ja haluan myös puvullani viestiä eläinten ja ympäristön paremman kohtelun tärkeydestä”, Kivelä sanoo.

Lisätiedot ja haastattelu- / kuvauspyynnöt:

Mai Kivelä
toiminnanjohtaja, Animalia
050 384 5072
mai.kivela(at)animalia.fi

Paula Malleus
vaatesuunnittelija
paula(at)remake.fi

Puvun tarkat tiedot:

Suunnittelija: Paula Malleus
Toteutus: REMAKE tiimi / Annukka Havukumpu
Merkki: MEM
Mallisto: ENDURE 2018
Puvun nimi: STONE evening dress
Printin nimi on Mineral.
Vedensäästöarvo puvulle: noin 23 000 litraa
Kettu-laukku: tehty samoista materiaaleista kuin puku, mutta siinä on käytetty lisäksi Pure Waste Textilesin sekunda t-paitaa kassin vuorena

Puku on tuotettu osin käytetyistä mainos-t-paidoista ja printtiset farkkuosat ovat Kokkotyö-säätiön kanssa yhteistyössä tuotettuja vanhoja myyntiin kelpaamattomia farkkuja.